Från Office till Google


Nu har jag arbetat i Google dagligen i mer än två år och det är först nu de senaste månaderna som jag börjar förstå helheten och hur fantastiskt genomtänkt allt är. Att gå från den vanliga Windowsmiljön och Office in i Google kan göras på flera sätt. Det är en process, där man flyttar över och till en början fortsätter att strukturera upp sitt arbete precis som innan. Då skaver det lite. Det fungerar inte optimalt och blir rörigt.

 

För Google innebär ett helt annat tänk och för att på riktigt kunna njuta av effekterna behöver man förändra sitt sätt att arbeta från grunden. Jag ska berätta lite om hur jag använder mig av Googles olika verktyg i en serie inlägg framöver. Detta i hopp om att inspirera till möjligheter likväl som att få värdefulla tips.
Att ha fått möjligheten att gå ifrån Windows och Office till Google i arbetet på en kommun är en fantastisk erfarenhet. Det är inte enkelt och jag tror att jag skulle ha haft svårt att upptäcka allt om jag hade gjort det i mindre skala. Jag har arbetat i Google privat tidigare men att inte vara kopplad till en organisation gör att man bara skrapar på ytan. Det är i en större organisation som utamaningarna finns och alla funktioner sätts på ordentliga prov vilket kräver att man gör om mycket och skapar nya rutiner.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *