Jag såg Johan Ronnestam på IT mässan förra veckan. I sin presentation visade han hur snabbt produkter, teknik och kommunikation utvecklats. Det är lätt att glömma var vi var för bara några år sedan. Utan en tanke på smartphones eller Facebook. Nu delar vi allt och kommunicerar snabbt.
Det är lätt att stressa upp sig och kanske med all rätta. Det går skrämmande snabbt och det är näst intill omöjligt att hänga med och kunna allt nytt. När innehållet på webben ännu inte var fullt så stort visste de flesta vad som fanns, vilka möjligheter och när något nytt kom. Idag är det inte möjligt. Det kommer nya sajter hela tiden, den ena smartare än den andra. Fantastiska verktyg och möjligheter men omöjliga att hitta i bruset av miljoner andra. Så hur gör vi?

Jag använder Twitter och följer dem som har koll. Det mesta av det bästa presenteras förhoppningsvis där förr eller senare och jag hänger med, hyfsat. Så bra det nu är möjligt. I diskussioner på Twitter eller i kommentarsfältet till olika bloggar diskuterar jag med andra kunniga inom kommunikation och sociala medier. Jag lär mig nytt hela tiden. Naturligtvis, för det kommer hela tiden nya saker. En övergripande kontinuerlig scanning ger nödvändig information men flödet är enormt. Rensa och prioritera. Välja och välja bort. Visst har jag övergripande koll och visst har jag förstått vad det handlar om det här med sociala medier. Jag kan det, ändå hör jag så mycket nytt hela tiden, för det är så det är. Framtiden.

Där på Twitter är det lätt att luras tro att alla kan det här. Att världen är uppdaterad. Vi är med, men det räcker med ett besök på en utbildningsdag eller till ett företag för att förstå att så inte är fallet. En stor majoritet har ingen aning. Där det för mig börjar bli självklart med Twitterdiskussioner som komplement till föreläsningar vet andra inte ens vad Twitter är. Glappet är enormt och många är dem som inte vet vad sociala medier är. Stundtals slängs jag mellan dessa världar vilket kan vara förvirrande.

Hur upplever ni detta?

 

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>